Ciasteczka z serem Chedar




Te ciasteczka robiliśmy już baardzo dużo razy i nasi znajomi za nimi przepadają.
Tym bardziej że nadają się doskonale do piwa.
A dzieci je lubią ponieważ jest tutaj ser.















Składniki :

1/2 szkl masla w pokojowej temperaturze (ok. 113 kg)
2 szklanki startego na  małych oczkach tarce sera Cheddar
1.5 szklanki mąki
1 łyżeczka soli
1/4 łyżeczki chili Cayenne

Przygotowanie:

Podgrzewamy piekarnik do temperatury 200 oC

Wrzucamy do miski : masło, starty ser, mąkę, sól, chili cayenne i wymieszaj dobrze rękami żeby otrzymać gładkie ciasto. Rozwałkuj ciasto na wymiar : 30cm x 20 cm. Pokrój nożem w prostokąty o wymiarach ok. 1 cm x 5 cm.

Połóż na blasze do pieczenia i piec ok 10-12 min.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz