Najtrudniejszy pierwszy krok ...



Jesteśmy małżeństwem polsko-pakistańskim i gotujemy razem z pasją już od 7 lat, ale dopiero niedawno udało nam się stworzyć swojego bloga. Lubimy wymyślać różne nowe smaki i wykorzystywać w kuchni przyprawy świata takie jak tonka (fasola, której smak zawiera nuty wanilii, cynamonu, goździków i migdałów), czy  różne rodzaje pieprzu (czy wiecie ze na świecie jest 1000-2000 gatunków pieprzu?).
Nie uznajemy półśrodków i niezdrowych produktów, jak kostki bulionowe, margaryny, czy tez produktów, które tylko udają że są zdrowe.

Udało nam się gotować m.in. u Kurta Schellera, Karola Okrasy, Michała Tkaczyka (szef kuchni Bristol), Krzysztofa Szulborskiego (Mistrz Świata w Grilowaniu 2006) , Theo Vafidis (kucharz znany Wam z programu "Kawa i Herbata"), Krzysztof Ilnicki (szef cukierni z gwiazdkami Michelin)

Probujemy odkrywac nowe i udoskonalac tez tradycyjne przepisy. Korzystamy z kazdej okazji by uczestniczyc w roznych szkoleniach kulinarnych.

Po prowadzeniu swojej strony facebooka ,stwierdzilismy ze nadszedl czas by podzielic z szerszym gronem nasza pasja kuliarna. Checi sa ,choc z czasem niejednokrotnie jest ciezko , tym bardziej ze mamy druga pasje - taniec. Czesto nie zostaje wystarczajaco duzo czasu by wykreowac dania ktore chcielibysmy. Bedziemy wdzieczni za wszelkie komentarze, w tym rowniez jak najbardziej slowa krytyki. Liczymy na Wasza wyrozumialosc, iz byc moze nie uda nam sie regularnie wrzucac nowych przepisow. 


My z Mistrzem Kurtem Schellerem
Z Karolem Okrasa i Lukaszem Pielakiem- zastepca szefa kuchni w restauracji Platter by Karol Okrasa  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz